Tort z Mistrzostw Europy
W marcu 2020 roku nasza cukiernia wzięła udział w II Mistrzostwach Europy w dekorowaniu tortów Expo Sweet w Warszawie i zajęła tam zaszczytne II miejsce.
Jedną z konkurencji konkursu było przygotowanie tortu deserowego, którego smak i wygląd spełniłby oczekiwania wymagających Jurorów.
Oto nasza propozycja pracy konkursowej, która zachwyciła sędziów.
Jest to wielowarstwowy tort deserowy, składający się z musów, kremów, nadzień i dwóch rodzai biszkoptów.
Połączenie klasycznych polskich smaków - truskawki i porzeczki, z nutką chrupiących crunchy w ciemnej czekoladzie i wykończony puszystym śmietanowo-czekoladowym mascarpone.
Jest to wielowymiarowe doznanie smakowe, na miarę Wicemistrzów Europy : )))
waga tortu to 800 gram, porcja dla ok 5-7 osób.